Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

KlimaændringerDen tidligere franske premier- og udenrigsminister Laurent Fabius blev verdensberømt for sin enestående diplomatiske indsats under klimatopmødet COP21 i Paris, hvor han som formand for forhandlingerne med den grønne hammer i hånden afsluttede de komplicerede drøftelser med det udslagsgivende: ‘Accepté!’- til stor applaus fra alverdens ledere.

Laurent Fabius navigerede Frankrig igennem de 11 dage lange klimaforhandlinger med helt ekstraordinære diplomatiske færdigheder, der stod i skærende kontrast til det foregående klimatopmøde her i landet, senere omtalt som ‘fiaskoen i København.

I en samtale med journalist Martin Breum bidrog Laurent Fabius med sin erfaring fra det banebrydende klimatopmøde til den internationale brainstorm om den smeltende is i Arktis.

Arrangementet afholdtes i samarbejde med Det Kgl. Bibliotek og er et af flere arrangementer på Den Sorte Diamant under overskriften Arctic Imagination – en kunstnerisk brainstorm om smeltende is og stigende temperaturer på tværs af Atlanten.