classification essay on marriages essay on cause and effect of dropping out of school meaning biographical essay essay setup sheet essays in swedish history girl by jamaica kincaid essay topics

Klummer – Project Syndicate

Et traditionelt USA i en tredelt verden

KLUMME: Indsættelsen af Joe Biden var et klart brud med Trump-showet med en tilbagevenden til et kompetent ledet USA. Men Trump er fortsat en trussel mod demokratiet. USA’s førende position bliver formentlig afløst af en tredeling mellem USA, Europa og Kina.

Interesser og værdier i Danmarks kommende udenrigs- og sikkerhedspolitiske strategi

ARTIKELKONKURRENCE: Det Udenrigspolitiske Selskab (DUS) og Udenrigsministeriet arrangerer årligt en artikelkonkurrence for studerende på videregående uddannelser i Danmark. Teamet er i år Danmarks udenrigs- og sikkerhedspolitiske situation. Deadline 15. februar!

Kronprins Muhammed bin Salman trækker i land

KLUMME: Ophævelsen af sanktionerne mod Qatar siges at normalisere samarbejdet i GCC, men der er fortsat mange indre modsætninger blandt landene.

Forfatter Leif Davidsens mindeord om Per Carlsen

Forfatter Leif Davidsen skriver mindeord om ambassadør, direktør Per Carlsen, 72 år. Mindeordet blev først bragt i Politiken den 27. december 2020.

At samle verden – ikke at dele den

KLUMME: Ved indgangen til det nye år står Europa over for sin hidtil største udfordring: At samle verden og eller at opdele den á la en ny kold krig. Skal en ny verdensorden bygge på Trumps bestræbelser eller på læren af Europas tragedier og EU’s oprettelse?

Farvel til Per

MINDEORD: Vi må med stor sorg meddele, at seniorrådgiver i Det Udenrigspolitiske Selskab Per Carlsen er gået bort. Per har været en uvurderlig drivkraft i relationen til Rusland og de baltiske lande, og ikke mindst i Det Udenrigspolitiske Selskab de sidste tre år.

De voksne er kommet på banen

KLUMME: USA og EU er ved at ryste populismen af sig. Joe Bidens regeringshold omfatter en række erfarne folk, der hører til den gamle elite, og EU tager hårdt fat på populisterne i Storbritannien, Polen og Ungarn og gør langt om længe op med vetoretten, nemlig omkring EU-fonden og EU’s budget.

Russian ambassador Barbin on the Western-Russian relations

SPEECH: Russia stands as a 'power balancer', an alternative for states who do not want to align either with the US or China. That is how Ambassador of the Russian Federation to Denmark, H.E. Vladimir Barbin sees the new world order. Read his speech at CPH Conference on Western-Russian Relations the 21st of November 2020. 

Flere våben til Mellemøsten

KLUMME: Bag de nye aftaler i retning af normalisering ligger en række strategiske hensyn, som bliver tegnet tydeligt op af Saudi-Arabiens nylige interesse for tættere relationer til Israel.

Den nye arktiske strategi

VINDERARTIKEL: Det danske riges deltagelse i den arktiske region har været og vil vedblive at være afhængigt af Grønland og Færøernes medlemskab af Rigsfællesskabet. Både Grønland og Færøerne har meldt ud, at de på sigt ønsker at danne selvstændige stater, et ønske der kun er muligt i kraft af kontinuerlig økonomisk fremgang.

Kongeriget Danmarks prioriteter i Arktis 2021-2030

VINDERARTIKEL: Forandringerne i Arktis opererer ikke på en 10-årig strategis tidsskala. De beregnede effekter af klimaforandringerne vil vare og have konsekvenser mange flere år frem. Enhver nation, der udelader de langsigtede konsekvenser af de klimatiske forandringer i deres strategier vil være håbløst bagud og uforberedte på fremtidens udfordringer. Derfor skal Kongerigets Arktisstrategi ikke kun være en plan for de næste 10 år, men indtænke perspektiver for en 100-årig målsætning og strategi.

Vi søger kommunikationspraktikant

PRAKTIKPLADS: Vi leder efter dig, som har en kommunikationsprofil og interesse for udenrigspolitik og internationale relationer, og som kan være med til at løfte en lille forenings eksterne kommunikation. Som praktikant i forårssemesteret 2021 får du indblik i og mulighed for at udvikle en lille og aktiv forening. Ansøgningsfrist 10. december.

Uffe og Mogens om verden – Joe Biden vs Donald Trump

TV: Efter en rigtig gyser af et valg står det nu klart, at Joe Biden afløser Donald Trump som USA’s næste præsident. Men gør det overhovedet nogen forskel for os og det internationale samarbejde, om det er Donald Trump eller Joe Biden, der er USA's præsident?

Albanien: Manglende EU-medlemskab skaber splid

KLUMME: Når EU gang på gang kommer med tomme løfter om EU-medlemskab, skaber det frustration i et land som Albanien, hvor det går fremad økonomisk og politisk. Der er liden grund til at holde dem udenfor det europæiske fællesskab, og alligevel har Danmark ikke engang prioriteret at opretholde diplomatiske forbindelser i Tirana.

Kampen mod corona – et politisk nederlag

KLUMME: Mens en ny coronabølge er på vej med delvise lockdowns, så viser coronakrisen et politisk nederlag i Europa og USA: Smitten og den økonomiske nedtur kunne have været reduceret eller undgået, hvis Vesten greb lige så resolut ind som Kina og Fjernøstens demokratier.

På den ene side, på den anden side…

U35-KLUMME: Udenrigspolitik er komplekst. Kina er et fremragende eksempel herpå. Indsatsen for klimaet, fattigdomsbekæmpelse og teknologisk udvikling står i skarp kontrast til grove brud på menneskerettighederne, folkemord og politisk undertrykkelse af Hongkong og Taiwan. Vi skal forholde os til både de gode og dårlige sider af Kinas ageren.

Libanon, Israel og naturgassen

KLUMME: Det er næppe sandsynligt at de nystartede forhandlinger mellem Israel og Libanon fører til normalisering her og nu, men på længere sigt kan det ligne et oplæg til samarbejde

EU og Tyskland i politisk-økonomisk tofrontskrig

KLUMME: Sjældent har EU og Tyskland stået over for så mange udenrigspolitiske udfordringer som i denne tid – Navalnij, Belarus, Brexit, Tyrkiet-Grækenland, Nord Stream-2, Kina. Langt om længe er der forsøg på at træffe udenrigspolitiske afgørelser uden enstemmighed.

Essaykonkurrence: Danmark, Grønland og Færøernes arktiske strategi 2021-2030

KONKURRENCE: Skriv og vind en snak med Jeppe Kofod! Giv dit bud på Kongerigets arktiske prioriteter nu og i fremtiden og deltag i en virtuel samtale med udenrigsministeren.

Reducing Russia-NATO Tensions: Codes for Unplanned Encounters at Sea

RAPPORT: Research Fellow i Selskabet og Hudson Institute, Liselotte Odgaard, har sammen med Sune Lund skrevet en ny rapport om Rusland-NATO-forholdet. Denne rapport er et bud på, hvordan man kan forebygge misforståelser i Østersøen med udgangspunkt i best practice fra Det Sydkinesiske Øhav.

Load More Posts