Charlotte Flindt PedersenCharlotte Flindt Pedersen
Direktør

Charlotte Flindt Pedersen er Selskabets direktør. Hun har en lang karriere bag sig i Institut for Menneskerettigheder: Som ansvarlig for dets arbejde i Baltikum, Centralasien, Ukraine, Hviderusland og Serbien, som leder af det internationale civilsamfundssamarbejde og senest som vicedirektør og international chef. Hun er cand.mag i østeuropastudier og samfundsfag. Forfatter til bogen ”Eksperimentet – billeder fra Sovjetunionen” (1990).
 
Projektleder
 
Iben Ellersgaard er projektleder, ansvarlig for den daglige administration i sekretariatet og understøtter Selskabets direktør i at realisere, tilrettelægge og udvikle Selskabets program. Iben er bachelor i antropologi fra Københavns Universitet, sprogofficer i russisk og MA fra Europakollegiet i European Interdisciplinary Studies med major i EU Neighbours and European Neighbourhood Policy.
 
Julie Arnfred Bojesen
Kommunikationsmedarbejder
 
Julie er kommunikationsmedarbejder og arbejder med Selskabets kommunikationsindsatser, heriblandt strategiudvikling og digitaliseringen af tidsskriftet Udenrigs. Julie er bachelor i statskundskab fra Aarhus Universitet og MA i Communication for Development med speciale i fredsteori fra Malmö Universitet. Hun har været politisk praktikant på den danske ambassade i Kyjiv og er på frivillig basis chefredaktør på Magasinet rØST.
OLYMPUS DIGITAL CAMERABrita V. Andersen
Medredaktør af Udenrigs

Brita Vibeke Andersen er forhenværende leder af Selskabets sekretariat og har arbejdet i Selskabet i mere end 36 år. Brita gik per 28. februar 2018 på pension, men fortsætter som redaktør af serien Lande i Lommeformat og medredaktør af Udenrigs indtil 2019. Brita er cand.scient.pol. med speciale i europæisk integration og har i en årrække været tilknyttet Københavns Universitet som ekstern lektor. Hun har udgivet bogen “Interdependens. En analyse af begrebets brug i studiet af international politik”.      
Christian Hedegaard
Student      

 

Christian Hedegaard er studentermedhjælper i Selskabet og bistår med kommunikation, oversættelser og baggrundsanalyser og research. Christian bidrager også i planlægning og afvikling af selskabets aktiviteter, såsom debatarrangementer, ambassadebriefings og studieture. Christian har studeret ved SDU, Sorbonne (Paris IV) og Université Cheikh Anta Diop de Dakar. Aktuelt er han tilknyttet forskningsgruppen Consumption, Culture and Commerce (CCC) ved Syddansk Universitet.

Liselotte Odgaard
Research Fellow       

 

Liselotte Odgaard er Research Fellow i Selskabet og forsker aktuelt i kinesisk arktisk- og sikkerhedspolitik. Liselotte, der er tidligere professor ved Århus Universitet, har tillige været research fellow ved Woodrow Wilson Center med tilknytning til projektet ’Metternich and China’s Post-Cold War Grand Strategy.’ Senest har Liselotte forsket ved Institut for Militære Operationer på Forsvarsakademiet.

Per Carlsen
Seniorrådgiver        

Per Carlsen er tidligere diplomat og ambassadør i Litauen, Rusland og Letland. Han er cand.mag. i historie og russisk og har været en nøgleperson i det dansk-russiske samarbejde gennem de seneste tre årtier. Som embedsmand for flere danske forsvars- og udenrigsministre, navnlig Ellemann og Hækkerup, arbejdede Per Carlsen ligeledes med at styrke forholdet til De Baltiske Lande i kølvandet på den kolde krig, gennem initiativer som The Baltic Development Forum og BALBAT. Per Carlsen er foruden seniorrådgiver i Det Udenrigspolitiske Selskab også formand for bestyrelsen for Det Hviderussiske Universitet i Vilnius (EUH).

Katrine Laura Millar
Praktikant       

Katrine Laura Millar er praktikant i Selskabet, hvor hun bl.a. har ansvar for at producere politiske analyser og artikler til hjemmesiden. Derudover bistår hun også ved Selskabets arrangementer og konferencer. Samtidig med arbejdet hos Selskabet, skriver hun speciale under den internationale kandidatuddannelse Culture, Communication and Globalisation (CCG) på Aalborg Universitet. Her specialiserer hun sig både i International Relations and the Global Order samt områdespecialet Chinese Area Studies.