Wikipedia er et af verdens største vidensnetværk. Og undersøger man artiklernes indhold efter diskurser ser man, at den globale viden online blev konstrueret af det virkelige verdenssystem offline.
Fra oktober til december 2016 blev artiklen Halloween redigeret i 66 lande over hele verden på de 270 sprog, der eksisterer i online-leksikonet Wikipedia. Artiklen omhandlede Halloween, som fejres årligt den 31. oktober.
I tre forskellige versioner (spansksproget version med redigeringer i Peru, russisk version med redigeringer i Rusland og engelsk version med redigeringer i USA) finder vi mærkbare ligheder i, hvordan fortællingen er opbygget. Alle artikler skildrede således Halloween som en helligdag med global betydning på grund af USA.
I alle artikler stod der desuden, at Hollywood-film og millioner af dollars i forbrug var med til at sprede helligdagen verden over. De fleste citater var på engelsk, for eksempel fra tv-stationen BBC. I denne globalt redigerede artikel er helligdagen forbundet med et globalt kerneland, stærkt formidlet af magtfulde medieinstitutioner og spredt på markeder og det engelske sprog.
Thomas Stieve er ph.d. i Human Geography, School of Geography, Development & Environment ved University of Arizona. Hans forskningsinteresser omfatter globalisering, place-making og kritisk teori.